Visum voor Rusland

Rus2
Voor Rusland geldt een visumplicht. Wat voor soort visum voor Rusland u nodig hebt is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in Rusland op vakantie, dan vraagt u een toeristenvisum aan. Gaat u op zakenreis, dan regelen wij een zakenvisum voor u. Voor familiebezoek e.d. bestaat er bovendien een privé visum.

 

Een visum voor Rusland in Corona-tijd
In verband met het Coronavirus is het nog slechts om beperkte redenen mogelijk om een visum aan te vragen. Omdat de procedures langer duren dan normaal en er aanvullende documenten vereist worden raden wij u aan om te allen tijde contact met ons op te nemen voor u uw aanvraag start.

Adres van het Russisch Consulaat
Scheveningseweg 2
2517 KT Den Haag

Telefoon: +31 70 – 364 64 73

NB: Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

E-visum voor St. Petersburg of Kaliningrad

Toeristenvisum

Zakelijk visum

Privévisum

Werkvisum

Transit visum

Chauffeursvisum

Persvisum

Registratie van uw visum na aankomst in Rusland

U dient uw visum voor Rusland binnen 7 werkdagen na aankomst in Rusland te registreren. Dit geldt voor elke Russische plaats die u langer dan 7 werkdagen bezoekt.

Het hotel waar u verblijft verzorgt de visumregistratie. Verblijft u echter niet in een hotel maar in een appartement, dan dient de persoon die op dat adres ingeschreven staat met dit formulier en een kopie van uw paspoort, een kopie van het betreffende visum en een kopie van de migratiekaart die u aan de grens hebt gekregen uw visum te registreren bij de Federale Migratie Service (vroeger bekend onder afkorting FMS).

Is uw gastheer/-vrouw niet in staat uw visum te registreren, neem dan contact op met BRIC Travel, wij kunnen u helpen. Deze dienst verleent BRIC Travel alleen aan u als u uw visumaanvraag door ons hebt laten verzorgen.

Meer informatie

Meer weten over de procedures, de benodigde documenten en de kosten?
Neemt u dan contact met ons op via visum@brictravel.nl of 020-6234612. Wij geven u graag advies op maat.