Coronatest met negatieve uitslag vereist voor u vliegt


Gaat u binnenkort op reis met het vliegtuig, houd er dan rekening mee dat een aantal landen eist dat u kunt aantonen dat u negatief getest bent op Corona.

Soms kunt u de test bij aankomst doen, maar vliegt u bijvoorbeeld naar China, dan dient u de test al voor vertrek te hebben laten uitvoeren op een door de Chinese autoriteiten erkende testlocatie. Ook de Verenigde Arabische Emiraten eisen vanaf 1 augustus dat u zich al voorafgaand aan de reis laat testen. Dit geldt ook voor transferpassagiers.

Houd er ook rekening mee dat u de test vaak niet te vroeg voor vertrek mag laten uitvoeren en dat de verklaring dat u Corona-vrij bent in het Engels moet zijn. Omdat de maatregelen per land verschillen raden wij u echter aan zodra u weet wanneer u wilt reizen contact met ons op te nemen voor meer informatie over de gestelde eisen.

De testen die door KLM Health Services worden aangeboden worden over het algemeen erkend. De test kost 145 euro en wordt ook aangeboden voor reizigers die niet met KLM vliegen.