Oekraïners vliegen gratis met Wizzair

Tot 8 december 2022 (zolang de voorraad strekt) kunnen Oekraïners vluchten boeken naar elke gewenste bestemming in Europa. De gratis tickets zijn beschikbaar voor vertrek tussen 15 september en 8 december. De gratis vlucht is te boeken via wizzair.com/rescue. U dient uw Oekraïense paspoort- of identiteitskaartnummer te vermelden op het moment van de boeking om te verifiëren dat u echt Oekraïens bent.

Inbegrepen is een stuk handbagage van 40x30x20cm. Voor het meenemen van trolleys en ingecheckte bagage worden kosten in rekening gebracht door de low cost carrier.

China versoepelt reizen naar Beijing

China staat voor het eerst in meer dan twee jaar weer internationale vluchten naar Beijing toe. Sinds de corona-uitbraak, begin 2020, waren directe vluchten naar de hoofdstad verboden. Als u naar Beijing wilde vliegen moest u landen in een vooraf goedgekeurde stad, waar u eerst in quarantaine diende te gaan, alvorens verder te kunnen reizen. Daar lijkt nu verandering in te komen.
Voorlopig zal één keer per week (op woensdagen) een rechtstreekse vlucht tussen Parijs en de Chinese hoofdstad worden uitgevoerd.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die het best bij uw reiswensen passen.

Ik ga op vakantie en neem mee…: geen zwarte koffer!

Frankfurt Airport roept reizigers op om stickers te plakken op hun koffers of er een gekleurde band omheen te wikkelen. Het advies is met minder bagage op vakantie te gaan en zwarte koffers zoveel mogelijk te vermijden.

Voor het terugvinden van bagage is het handig als u een adreslabel aan uw koffer bevestigt. De politie ziet dat overigens niet zo zitten, omdat inbrekers deze informatie mogelijk kunnen gebruiken.

E-visum India

Het is weer mogelijk om als Nederlands staatsburger een e-visum aan te vragen voor India. Houd er wel rekening mee dat u met een regulier (‘sticker’) visum veel sneller en gemakkelijker de douane doorkomt bij aankomst na uw lange vlucht naar India.

Informeer naar de reismogelijkheden inclusief de visumaanvraag via info@brictravel.nl

Mijd Schiphol op de volgende dagen

De slotcoördinator van Schiphol laat binnenkort weten hoeveel vluchten geschrapt moeten worden deze zomer. Nu al is duidelijk dat er zes piekdagen zijn waarop extra veel passagiers geweerd worden: Het gaat om 13, 14, 18, 19, 20 en 23 juli.

Helaas is nog niet bekend welke vluchten geschrapt worden: overleg met ons om de optimale reis voor uzelf te bepalen!

Reizen tussen EU en Rusland

Het Russische consulaat in Den Haag heeft per 4 maart 2022 zijn werkzaamheden hervat na een periode van onduidelijkheid, de visumaanvragen voor Rusland zijn weer mogelijk.

Mocht u dringend van of naar Europeesche Unie van of naar Rusland moeten/willen reizen assisteren we u graag met het zoeken en boeken van de tickets en visa. De regels en voorwaarden veranderen continue, neemt u contact met ons op voor meer informatie en bijpassende offerte op maat.

Negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit risicogebieden

Vanaf 22 december 18.00 uur moeten buitenlandse reizigers uit risicogebieden buiten de Europese Unie een negatieve PCR-test laten zien als zij Nederland binnenkomen. Ook dient er een Negative Test Declaration ingevuld te worden.
Zonder een negatieve testuitslag komt men het land niet meer in.


De testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur. Nederlanders en andere EU-burgers hoeven niet aan deze verplichting te voldoen, ongeacht waar zij vandaan komen.

Houdt bij aankomst in Nederland rekening met lange rijen bij de paspoortcontroles op Schiphol.