Reizen tussen EU en Rusland

Het Russische consulaat in Den Haag heeft per 4 maart 2022 zijn werkzaamheden hervat na een periode van onduidelijkheid, de visumaanvragen voor Rusland zijn weer mogelijk.

Mocht u dringend van of naar Europeesche Unie van of naar Rusland moeten/willen reizen assisteren we u graag met het zoeken en boeken van de tickets en visa. De regels en voorwaarden veranderen continue, neemt u contact met ons op voor meer informatie en bijpassende offerte op maat.

U kunt weer naar Rusland!

Meeste restricties voor reizen naar Rusland opgeheven

Per 9 november zijn de inreisregels voor Rusland verregaand versoepeld. Dat houdt onder meer in dat het Russische consulaat weer aanvragen voor reguliere visa (dus ook toeristenvisa) accepteert. De procedures zijn dezelfde als voorheen.

 

Neem contact met ons op als u uw visumaanvraag zo snel mogelijk in gang wilt zetten.

Rusland heeft eerste week november vrij, Moskou in lockdown

President Poetin heeft per decreet besloten dat Rusland de hele eerste week van november betaald verlof krijgt. Aangezien 4 november een nationale feestdag is (de Dag van de eenheid) en 5 november al eerder als vrije dag was bestempeld, gaat het de facto om 3 extra vrije dagen voor elke Rus. Het besluit is ingegeven door de COVID-19-besmettingscijfers, die weer in rap tempo toenemen.

Om dezelfde reden gaat hoofdstad Moskou vanaf morgen tot 7 november in lockdown. Alleen essentiële winkels blijven in deze periode open.

Negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit risicogebieden

Vanaf 22 december 18.00 uur moeten buitenlandse reizigers uit risicogebieden buiten de Europese Unie een negatieve PCR-test laten zien als zij Nederland binnenkomen. Ook dient er een Negative Test Declaration ingevuld te worden.
Zonder een negatieve testuitslag komt men het land niet meer in.


De testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur. Nederlanders en andere EU-burgers hoeven niet aan deze verplichting te voldoen, ongeacht waar zij vandaan komen.

Houdt bij aankomst in Nederland rekening met lange rijen bij de paspoortcontroles op Schiphol.

 

China eist twee testuitslagen bij boarden vliegtuig

Reizigers met een geldig visum voor China (afgegeven na 28 maart 2020) moeten bij het boarden van hun vlucht een negatieve PCR-Covid-19 EN vanaf 8 november 2020 ook een negatieve IgM antistoffen testuitslag tonen. Deze mogen niet ouder zijn dan 48 uur op het moment van vertrek en moeten gevalideerd zijn door de Chinese ambassade. Bij een tussenlanding in een ander land moeten beide testen herhaald worden en ook weer door de lokale Chinese ambassade worden goedgekeurd.

(Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken)

 

Vliegen naar Rusland: Coronatest vereist

Bent u van plan om binnenkort naar Rusland te vliegen, dan dient u bij vertrek de uitslag van een PCR test mee te nemen waaruit blijkt dat u negatief getest bent op COVID-19. Dit geldt ook voor transitreizigers.

De test mag niet ouder zijn dan 3 kalenderdagen voor aankomst in Rusland. Het document dient in het Engels of Russisch opgesteld te zijn. Is dit niet het geval, dan dient u het document te laten vertalen door een beëdigde vertaler en te laten legaliseren bij het Russische consulaat. Dit kan tijdens de openingstijden van het consulaat, zonder afspraak.

In het vliegtuig krijgt u een vragenlijst die u in dient te vullen voor aankomst in Rusland. Vergeet niet uw eigen pen mee te nemen aan boord.

Voor Rusland geldt een visumplicht. Neem contact met ons op voor de benodigdheden voor een visum. NB: voor het grootste deel van Rusland geldt momenteel code oranje.

Technisch visum voor Rusland

Het is weer beperkt mogelijk om een technisch visum voor Rusland aan te vragen. Aanvullende documenten zijn vereist, daarom raden wij u aan contact met ons op te nemen voordat u de procedure in gang zet. BRIC Travel kan u helpen bij het nakijken van al uw documenten en bij het invullen van uw aanvraagformulier.

Het consulaat verwerkt visumaanvragen momenteel alleen op afspraak. U wordt verzocht hierbij een mondkapje en handschoenen te dragen. Gelukkig hoeft u niet zelf aanwezig te zijn bij het indienen, maar kunt u ons machtigen de aanvraag voor u af te handelen.